Välkommen


20 år eller äldre?


Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För inköp och besök på denna webbplats måste du vara 20 år eller äldre. Genom att välja någon av nedanstående alternativ, bekräftar du att du är 20 år eller äldre. Du godkänner också att thewinecollective.se använder cookies. Vad är cookies?

wine-image


Conde de Superunde


En liten bit av Spanien i Chile.

Chile

Curico valley


55%

25%

20%

Tempranillo

Cabernet Sauvignon

Monastrell


14,5%

Alkoholhalt

18°C

Vid servering


7581601

Artikelnummer


2,2 g/liter

Sockerhalt

2010

Årgång


Ja

Nej

Nej

Veganvänligt

Eko

Etiskt


389 kr

75 ml

Producent

Miguel Torres, vars familj grundade vinfirman Torres i Spanien år 1870, köpte som första utländska vinodlare en liten egendom i Curicó 1979. I slutet av 1970-talet reste Miguel och hans far flera gånger till Chile för att leta efter lämpliga vinodlingar som grund för en etablering i Sydamerika. I hjärtat av Maule-regionen, alldeles i utkanten av staden Curicó, fann man vingården Maquehua på 90 hektar,och 1979 förvärvade man egendomen. Idag äger man 700 hektar varav 400 är planterade med vindruvor.

Miguel Torres anses vara pionjären till den moderna vinodlingen i Chile. Han var den förste som införde rostfria ståltankar med kylaggregat och temperaturkontroll, pneumatiska pressar och små fat av fransk och amerikansk ek för jäsning och lagring av kvalitetsviner.

Chile är en vinmakares paradis och har ett perfekt klimat för att odla vin, med dess väl markerade årstider och dagliga temperaturförändringar. Den svala temperaturen som kommer in från bergskedjan Anderna i kombination med slösande solsken gör att vingårdarna frodas.
Det minutiösa arbete som Miguel Torres och hans team påbörjade på 1980-talet blev en nytändning för hela landets vinindustri. På grund av att Chile inte varit drabbat av Phylloxera har man idag vinstockar som är över 100 år gamla. Det är på dessa stockar Miguel Torres gör sitt prestigefulla vin Manso de Velasco av druvan Cabernet Sauvignon.


Karaktär

Ung, mycket mörkt purpurröd färg. Doften är stor, ren och modernt fruktig, intensiv och djup med en ung, kryddig fatkaraktär med toner av mörk choklad och kaffe. Smaken är rätt fyllig, torr men med en generös och tät mörk bärfrukt (vinbär, björnbär, blåbär), en ungdomligt markerad strävhet och fint kryddig fatkaraktär med en liten beska och med en lång, rik och fruktig eftersmak med nyanser av vanilj, kaffe och lakrits.

Passar bra till smakrika stekta rätter av fågel, kött och vilt, gärna med krämiga tillbehör som rundar av strävheten. Ingredienser som stekt svamp och rökt kött bidrar också till denna effekt och balanserar också den rika frukten.

Gott redan nu, men kan lagras 5-8 år.

Vinifiering

Druvorna skördas från tredje veckan av mars (Monastrell och Tempranillo) till slutet av april (Carmenère). Musten jäses vid 30 grader i ståltankar med en total maceration på 30 dagar. Vinet genomgår sedan malolaktisk jäsning och lagring under 24 månader i helt nya franska ekfat

pris/ink moms

75 cl – 389 kr